vrijdag 21 november 2014

Delicious healthy food #3: gevulde bladerdeeg rolletjes

Het is weer weekend! Na een drukke maar erg gezellig week is de tijd van gezellige avonden doorbrengen met familie en vrienden weer aangebroken. En wat kan je nou absoluut niet missen op een gezellige vrijdag of zaterdagavond? Lekkere hapjes!
Vanavond een lekker recept wat niet ontzettend gezond is (je moet het niet te vaak eten) maar wat wel ontzettend lekker is! Zeker een aanrader voor als je een gezellige high wine houdt met vriendinnen maar ook als je je lover of je familie wilt verassen met een lekkere snack!

Gevulde bladerdeeg rolletjes made by moi :)


Gevulde bladerdeeg rolletjes
Zoals ik al zij heerlijk als snack in de avond maar ook erg lekker als lunch of brunch.

Wat heb je nodig?
- diepvriesbladerdeeg
- een stuk brie
- hamblokjes
- lente-ui
- oregano
- Italiaanse kruiden
- peper
- zout
- (vloeibare)boter
- ei
- olijfolie
- grote kom
- bakje
- kwastje
- pan
- oven
- ovenbakplaat

Wat moet je doen?
- Verwarm de oven op 225 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien door het uit de verpakking te halen en op het aanrecht te leggen.
- Verwarm de pan met een beetje olijfolie en bak de lente-ui hier in.
- Snijd de ham in blokjes en verplaats deze in de grote kom. Voeg hier de gebakken lente ui aan toe.
- Vul het ontdooide bladerdeeg met een stuk brie.
- Neem een grote schep uit de kom met hamblokjes en lente ui en verdeel de inhoud over de stukken bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg dicht.
- Smeer de ovenbakplaat in met (vloeibare)boter.
- Leg de gevulde bladerdeeg rolletjes op de ovenbakplaat.
- Klop een ei in een bakje.
- Smeer met behulp van een kwastje het ei over de buitenkant van het bladerdeeg. (Je kunt er voor kiezen om dit niet te doen. Het bladerdeeg zal hierdoor niet een hele mooie bruine kleur krijgen.)
- Zet de ovenbakplaat in de voorverwarmde oven en laat deze 14-15 minuten goudbruin bakken.

Et voillĂ : de gevulde bladerdeeg rolletjes zijn klaar! Warm zijn ze erg lekker maar ook wanneer je ze eerst even laat afkoelen zijn ze ontzettend lekker om te eten!

Heel veel bak plezier!

Volg me op Bloglovin - Facebook - Instagram - Twitter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je een berichtje achter? Ik vind het leuk om jullie meningen te horen :)
Liefs Miranda